Als u deze pagina bezoekt bent u wellicht klant bij wouterdeberg.nl en bent u op zoek naar meer informatie over tweestapsverificatie en waarom het van belang is voor de applicatie die wij voor u hebben gemaakt.

Graag geef ik u op deze pagina meer informatie over tweestapsverificatie en hoe u het kunt gebruiken voor uw eigen website/applicatie of app.

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie is een tweede laag beveiliging over uw online account. Dat betekent dat u na het invullen van een gebruikersnaam/emailadres en wachtwoord, u op een tweede manier moet bevestigen dat u de eigenaar bent van uw account.

Bij wouterdeberg.nl maken we gebruik van Google Authenticator. Dit is een app van Google die het mogelijk maakt om uw account op uw applicatie gemaakt door wouterdeberg.nl te beveiligen met tweestapsverificatie.

Door tweestapsverificatie te activeren op uw account zorgt u er dus voor dat uw account en uw (applicatie)gegevens extra beveiligd zijn tegen personen met kwade bedoelingen.

Hoe maak ik er gebruik van?

Allereerst dient u de Google Authenticator app te installeren op uw smartphone.

Binnen uw applicatie vindt u bij uw Profiel/Account informatie een venster zoals hieronder weergeven word. Dit venster bevat een unieke code en weergeeft een unieke QR code voor uw account.
Als u zich bij dit venster bevindt. Dan kunt u de QR code scannen met de Google Authenticator app.

1. Open de Google Authenticator app op uw telefoon.

2. Druk op het + icoontje rechtsbovenin.

3. Druk vervolgens op Streepjescode scannen.

4. Richt uw smartphone op de QR code.

5. Er verschijnt een code in de lijst met gegevens uit uw account.

6. Klik op de knop Inschakelen onder de QR code in uw applicatie om tweestapsverificatie in te schakelen.

7. U wordt nu iedere keer na het inloggen op uw applicatie gevraagd naar de code in uw Google Authenticator app.

Belangrijk om te weten!

Voordat u de Google Authenticator app verwijderd van uw telefoon...

Eerst even herstellen.

De codes in uw Google Authenticator app zijn niet gekoppeld aan een account en niet online opgeslagen. Als u de app verwijderd, kunt u uwzelf niet meer authenticeren op uw applicatie en verliest u toegang tot uw account. Schakel daarom eerst Tweestapsverificatie uit op uw account voordat u de app verwijderd. Doe dit overigens ook voor andere toepassingen waarbij u gebruik maakt van Google Authenticator voordat u de app verwijderd.

Indien u toch om wat voor reden dan ook toegang verliest tot uw authenticatie codes binnen Google Authenticator, dan kunt u contact opnemen met ons via info@wouterdeberg.nl (Let op! Zorg ervoor dat u contact opneemt met het mailadres dat gekoppeld is aan uw account!)

"Ik heb een nieuwe telefoon en wil tweestapsverificatie naar deze telefoon overzetten."

Zo stapt u veilig over.

Indien u Google Authenticator wilt gebruiken op een andere telefoon dient u dezelfde stappen te volgen als hierboven omschreven. Echter voert u de stappen voor het inschakelen van tweestapsverificatie opnieuw uit, maar dan met uw andere telefoon.

Heeft u support nodig of eventueel vragen en/of opmerkingen over tweestapsverificatie bij applicaties ontwikkeld door wouterdeberg.nl? Dan kunt u contact opnemen via info@wouterdeberg.nl